Uzmanlıklarımız

İş Hukuku

İş hukuku işçi ücretlerini, çalışma şartlarını, işveren – işçi ilişkilerini ve işçi sendikalarını kapsayan, bu alandaki konuları araştıran hukuk dalıdır. En önemli işlevi, işçi ile işveren arasındaki hak ve ilişkileri düzenlemesidir.

Şirketler Hukuku

Ticari faaliyette bulunma imkanına sahip olan ve her biri ayrı bir tüzel kişiliği bulunan ticaret ortaklıklarının kuruluşu, sermaye yapıları, türleri, ortakları, kuruluştan sonra idareleri ve işletilmeleri, temsil edilmeleri, sona ermeleri ve tasfiyeleri gibi konuları inceleyen ticaret hukuku dalıdır.

Sözleşmeler Hukuku

Günümüzde sözleşmeler, taraflar arasında hukuki ilişkinin tarafların iradelerine uygun olarak kurulması ve yürütülmesi bakımından önem kazanmış olup hemen her konuya ilişkin olarak sözleşmeler düzenlenebilmektedir. Sözleşmeler hukuku da sözleşmelere dair her olguyu içeren hukuk dalıdır.

Ceza Hukuku

Ceza genel hukuku, suç kavramının maddi ve manevi unsurlarıyla tanımını, bütün suçlar için geçerli olan kuralları; Ceza özel hukuku ise, suç sayılan eylemleri teker teker alarak, suçların kapsam ve sınırlarını ile bu suçlara öngörülen cezaları inceler.

İdare Hukuku

İdare hukuku, temeli anayasada belirlenen, idarenin faaliyet ve örgütlenmesine ilişkin kurallar öngören, kamuya tanınan üstünlük ve ayrıcalıklar ile bireye tanınan hak ve hürriyetlerin dengelenmesini sağlayan hukuk dalıdır.

Aile Hukuku

Aile hukuku nişanlanma, evlenmenin koşulları ve hükümleri, boşanmanın koşulları ve sonuçları, mal rejimleri, aile konutu, soybağı, evlat edinme, velayet, çocuğun nafaka hakkı, vesayet, kayyımlık, yasal danışmanlık, yardım nafakası konularıyla ilgilenir.

Miras Hukuku

Miras hukuku, insanların ölümlerinden sonra malları üzerinde yapmak istedikleri ölüme bağlı tasarrufları ve ölümleri halinde, gaipliğine karar verilmesinden sonra veya ölüm karinesinin varlığı halinde mirasa konu mallarının yasal mirasçılar ve diğer mirasçılar arasında ne şekilde paylaştırılacağını, borçlarının nasıl ve hangi sırayla ödeneceğini inceleyen  özel hukuk dalıdır.

İcra ve İflas Hukuku

Borçlu ve alacaklı arasındaki ilişkiyi resmi kurallar eşliğinde kanunlara döken hukuk birimidir. Borçlu kişinin, ödemesi gereken borcu zamanında ödememesi durumunda neler yapılacağı ya da ne gibi yaptırımlara maruz kalacağının yanı sıra alacaklı kişinin sahip olduğu hakları da kapsamakta ve ifade etmektedir.

Borçlar Hukuku

Borçlar hukuku, kişiler arasındaki borç ilişkileri­ni düzenler. Borcun kaynağı kural olarak, ka­nun, sözleşme ya da hukuka aykırı fiil olabilir. Borçlar hukuku bu borç kaynaklarını, yarattıkla­rı sorumluluk türünü ve sonuçlarını düzenler.

Gayrimenkul Hukuku

Eşya hukukun alt dalını oluşturan gayrimenkul davaları kapsamında, ev, arsa, apartman, daire gibi taşınmazlar ile ilgili davalara bakılır. Gayrimenkuller üzerindeki hukuka aykırı durumun düzeltilmesi amaçlanır.

Sağlık Hukuku (Malpraktis - Ecza)

Sağlık Hukuku, sağlık hizmeti alanını, hizmeti sunanlar ve hizmetten yararlananlar açısından özel hukuk, ceza hukuku ve idare hukuku bakımından incelemektedir.

Arabuluculuk Faaliyetleri

Arabuluculuk; bir uyuşmazlığın tarafı olan kişilerin tarafsız ve uzman bir üçüncü kişi yardımı ile aralarındaki uyuşmazlığı sona erdirmesini sağlayan, başvuru zorunluluğu bulunan mahkeme dışı bir çözüm yöntemidir.